Založ si blog

Výkrik v tme prehluší výstrel !

Čo znamená výkrik v tme? Čo asi by ste robili , keby idete tmavou uličkou a započujete výkrik. Určite sa vystrašíte. Zvýši sa vám tep. Hlavou Vám prebehne milión myšlienok. Naštartujú sa pudy sebazáchovy. Krvný obeh sa zaplaví adrenalínom. Práve v tejto chvíli dokážete zo seba vydať maximum . Dotknúť sa svojej podstaty. Siahnuť na dno svojich síl. Ste pripravený konať! A takých Vás teraz potrebujem!

Keď si zapnem počítač a prečítam si správy alebo bloky ľudí, komentáre na fcb. Všade čítam ako je na Slovensku zle , aké sú tu absurdné zákony, ako tu nič nefunguje , ako nás politici okrádajú a klamu, aký je Slovak sprostý a podobne. Zapnem televíziu. Dám na správy. S hrôzou pozerám, ako zabili toho a tamtoho . Premiér vystúpil na takom či onom mieste. Prehovoril monológom, sám si položil otázky, na iné neodpovedal. Premiér sa odfotil v žite.  V parlamente schválili zákon o rodine. Na Slovensku klesla nezamestnanosť. Majú plány ako ju naďalej zmenšovať. Áno raz všetci emigrujeme!  Viem že sa snažia ľudí dezinformovať. Posúvajú nám zbytočné informácie, ktoré naše ťažké životy nezmenia. Všetci čakáte na zázrak formou ďalších volieb, že sa to zmení . Nie nezmení. Vy to viete, my to vieme, a aj oni to vedia. V správach sa človek pravdu nedozvie. Média majú kritéria podľa, ktorých musia podávať informácie.  Na Slovensku je veľa ľudí , ktorí stratili nádej. Ale keď započujú výstrel. Budú konať.  Počul som veľa krát, že sme sprostí a že sa nikdy nevzbúrime. V iných krajinách Európy sa o pár centov zvýšia pohonné hmoty, ľudia štrajkujú. Ak sú ľudia nespokojný z vládou, alebo z pripravovanom  zákonom, dajú to pocítiť. U nás nie . Nebojujeme. Nerozbíjame výklady, nebúrime sa. Zákony postavili tak, aby človek svojou poctivosťou zdochol. Utiahli nám obojky. Zničili priemysel. Vykradli pokladnicu . Nahádzali dane na všetko. Zo živnostníkov urobili zlodejov a podvodníkov. Vysoké dane ich zrujnovali. Zobrali právo na dôstojný život. Na internete si to človek môže prečítať, v správach sa to nedozvie. Chápem to, že všetci chceme nápravu, ale nemá kto začať. Raz som počul politika ako sa tešil do vlády, ako všetko zmení, ako sa bude mať obyčajný človek lepšie. Lenže ak si prvý krát sadol do kresla. Stolička bola nakazená morom, ktorá mu neumožnila sa k svojim snom dostať. Lebo bola napustená bezmocnosťou, hlúposťou, neschopnosťou , ale ideálnym návodom ako zbohatnúť. A tak zbohatol. Ale pre svoj sľub voličom neurobil skoro nič. No vhodnou rétorikou sa z toho vyhovoril. A tak, kto tam raz sadne ťažko niečo zmení.

Potrebujeme nový systém. Potrebujeme nové zákony, potrebujeme sci-fi.

Múdri človek mi raz povedal. Keď v tejto republike chceš niečo vytvoriť, alebo zmeniť, poctivou cestou, na jej prekážkach, ti dójde čas. Je to naozaj  Hlava 22. Možno nás naozaj prebudí, lén výstrel.

Výkrik do tmy II.

22.07.2014

Vraciam sa z úteku pred civilizáciou spať do moderného sveta . Sveta internetu ,likov a fotiek ľudí, ktorých ani nepoznám. Utiekol som do prírody. Podstaty, všetkého, a predsa na svete tak prehliadaného a opovrhovaného. Príroda je mocná. Dáva nám návod ako žiť na tejto planéte, s chorobami duševnými i fyzickými. Moju bezradnosť, som pred týždňom premietol do [...]

Výkrik do tmy

13.07.2014

Bezdomovec je vlastne slimák . Ľudovo povedané sliziak (slimák bez ulity ) slizovec záhradný (Arion hortensis). Tvor nie moc pekného vzhľadu, škodca v záhrade, ale určite dôležitý v potravnom reťazci. Ako neviem .Nepoznám ani zviera, ktoré si na takom tvorovi pochutí. Snáď bažant. Ale nemám chuť listovať v nejakej príručke mladých svišťov, dokonca som dosť [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 4823x
Priemerná čítanosť článkov: 1608x

Autor blogu

Kategórie

Archív